Avand libertatea de a alege dintr-o lista ce poate cuprinde sute sau poate chiar mii de modele, cum stii ca ai ales cea mai buna fata de masa pentru nevoia ta? Asa cum vedea putin mai jos, criteriile pentru alegerea unui astfel de accesoriu pentru masa iti arata, de altfel, multitudinea de variante pe care le ai la dispozitie, atunci cand te afli in fata procesului de cumparare.
Bucatarie
Craciunul este cea mai indragita sarbatoare din an pentru ca este incarcat de magie si stralucire: peisajul de iarna imbraca totul in sclipiri discrete, ne petrecem timpul alaturi de familie si prieteni, sarbatorim traditii si obiceiuri stravechi si ne bucuram de cadouri.
Una dintre activitatile importante de Craciun este servirea mesei. Iar pentru o sarbatoare speciala, precum Craciunul, este necesar sa abordam un look festiv, care sa ne incante vizual si sa puna delicatesele culinare intr-o lumina buna.
Cand spui nuante metalice probabil ca te gandesti prima data la auriu si argintiu, dar sa stii ca orice suprafata lucioasa, indiferent de culoare, poate avea reflexii metalice, daca luminozitatea materialului variaza cu unghiul de suprafata fata de sursa de lumina.
Astfel, pe langa finisajele ce reproduc aspectul diverselor metale lustruite – aur, argint, nichel, crom, bronz, cupru, alama – poti incorpora in decorul casei si nuante de verde metalic, portocaliu metalic, albastru metalic si asa mai departe. Bine, nu pe toate odata, daca nu vrei sa creezi in sufragerie o atmosfera demna de un cazinou.
Bucatarii cu electrocasnice negre sau cu mobila neagra? Cum folosesti culorile inchise in bucatarie?
Si pe tine te-au cucerit bucatariile cu mobila neagra sau cele cu electrocasnice negre? Nu esti singurul. Din ce in ce mai multi oameni sunt fascinati de aerul sofisticat si originalitatea bucatariilor negre infatisate in fotografiile profesionale de pe Pinterest si incearca sa reproduca decorul in locuintele lor. Doar negrul arata atat de bine in bucatariile din poze, de ce nu ar putea arata la fel si in bucatariile din apartamentele de bloc?
Stim ca abia astepti sa te muti in casa noua, dar pentru ca totul sa mearga ca pe roate si sa ramai calm pe toata durata acestui proces complex, ai nevoie de ceva mai mult decat entuziasm pur: ai nevoie de o lista cu strictul necesar si de un plan de mutare, de o trusa cu ustensile esentiale, de cutii si saci si, bineinteles, de timp si rabdare ca sa te poti organiza cum trebuie.
La prima vedere, organizarea bucatariei e un subiect mai putin important decat alegerea blatului de lucru si unul nu atat de fascinant precum stabilirea paletei cromatice. Dar aparentele insala. Un design de bucatarie cu adevarat bun inseamna mai mult decat electrocasnice performante, dulapuri elegante si o hota puternica. Chiar daca acestea iti solicita mai mult de jumatate din bugetul alocat amenajarii bucatariei, reprezinta doar o mica parte din ceea ce inseamna un design eficient. Probabil ca deja ai simtit asta pe propria piele ultima data cand ai cautat minute intregi capacul caserolei de plastic in care iti pui de obicei pranzul.
Peretele dintre blatul de lucru din bucatarie si dulapurile superioare are o soarta grea: e stropit aproape de fiecare data cand pregatesti masa sau cand speli vasele. De aceea, trebuie sa-l protejezi cu o plinta si un panou antistrop (backsplash). Acest panou de spate poate fi extins pana la tavan, daca ai optat doar pentru dulapuri inferioare in bucatarie.
Cum poti castiga spatiu in bucatarie, baie, living si dormitor: idei de organizare si depozitare
De cele mai multe ori, casa in care locuim ne reflecta starea interioara. In timp ce o locuinta luminoasa, curata si ordonata este in stransa legatura cu armonia launtrica, o casa intunecata, cu lucruri imprastiate peste tot, pe care nici nu mai stim de unde sa le luam, este un semn al nelinistii interioare. Ba mai mult, casa noastra nu este doar oglinda starii launtrice, ci si spatiul care ne poate influenta in mod semnificativ. De pilda, unele studii au demonstrat ca o camera in care patrunde lumina ne poate imbunatati dispozitia. Pe de alta parte, o camera dezordonata devine unul dintre factorii principali de stres, in cazul anumitor persoane. Cu alte cuvinte, desi nici nu ne dam seama de cele mai multe ori, designul si modul de organizare ale locuintei isi pun amprenta asupra noastra.
Tavan prea inalt sau prea scund – Cum rezolvi problema inaltimii nepotrivite a camerelor
Cand vorbim despre amenajarile interioare, de cele mai multe ori suntem preocupati de suprafata incaperilor, uitand ca si inaltimea acestora are o influenta importanta asupra ambiantei. O camera cu un tavan prea inalt poate fi mai greu de incalzit si poate parea intimidanta, iar atmosfera dintr-o camera cu tavan prea scund poate fi sufocanta.
Din fericire, exista cateva trucuri ce te vor ajuta sa rezolvi problema unei camere prea inalte sau prea joase. Citeste in continuare si vei afla cum sa amenajezi corect o incapere cu inaltime prea mica sau prea mare.
Bucatarii americane, spatioase si primitoare – le-ai vazut in sute de filme si seriale, indeplinind de fiecare data rolul ambiantei perfecte din scenele importante, cu discutii aprinse, intalniri romantice sau mese festive.
Probabil ca recunosti dintr-o privire o bucatarie in stil american, dar cum ai descrie un astfel de decor, daca ar fi sa-l analizezi mai bine? Spatios, confortabil si ospitalier? Ai dreptate.